ΕΟΠΥΥ: Ένα βήμα πριν την πρώτη διακοπή σύμβασης με ιδιωτική κλινική που κάνει επίσχεση

Σε διακοπή της σύμβασής του με μεγάλη μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ μετά την αναγγελία της επίσχεσης των υπηρεσιών υγείας της...
κλινικής προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας την εξόφληση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Όπως είχαν ανακοινώσει, η παροχή υπηρεσιών συνεχίστηκε κανονικά και με αποζημίωση μέσω του ΕΟΠΥΥ για τους ασθενείς των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού, των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών.

Στον «χορό» των επισχέσεων παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μπαίνουν από την Τετάρτη και οι γενικές και ψυχιατρικές κλινικές της χώρας, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης του κλάδου, ζητώντας την καταβολή των ποσών που τους οφείλονται.

Με το ίδιο αίτημα αρχίζουν επίσχεση υπηρεσιών την ερχόμενη εβδομάδα  οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα, τα ιδιωτικά εργαστήρια, οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί.

Αναγνώστες