Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Ρωμανός – «Θέλουν να με εξευτελίσουν», λέει

Ξεκίνησε και επισήμως σήμερα, 31η ημέρα της απεργίας πείνας και την απεργία δίψας ο κρατούμενος απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με... τον συνήγορό του Φραγκίσκο Ραγκούση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Ρωμανού είναι κρίσιμη και «χθες δεν είχε κουράγιο να σηκώσει τα μαξιλάρια για να βάλει στην πλάτη του».

Επίσης, έκανε λόγο για παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του απεργού πείνας, σημειώνοντας ότι ο Ρωμανός φωνάζει μέσα από τη φυλακή: «Το κάνουν για να με εξευτελίσουν».

«Ελεγαν ότι αν δοθεί η συναίνεση εκ μέρους του Ρωμανού για το βραχιολάκι όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει. Το λέμε εδώ και μέρες ότι το δέχεται κι εκείνοι δεν προχωρούν τίποτα. Είναι σαφές πως ο στόχος είναι να σπάσουν τον Ρωμανό. Είχε δίκιο ο Ρωμανός, που μου έλεγε πως στόχος τους είναι να τον εξευτελίσουν και πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Ρωμανού.

Παράλλληλα, ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Θέλω και θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Εκείνο που θέλω να τους ενημερώσω είναι ότι ο Ρωμανός δεν είναι ο επικίνδυνος για το κράτος, δεν είναι ο σατανάς και ο εχθρός του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ, στις 12:00 θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για το βραχιολάκι, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Έως εκείνη την ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει την «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ επί της τροπολογίας του για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων.

Η «νομοτεχνική βελτίωση» του ΠΑΣΟΚ ήταν η τελευταία σε μια σειρά παρεμβάσεων, εναλλακτικών και συμβιβαστικών λύσεων, καθώς και τροπολογιών που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, για να απορριφθούν η μία μετά την άλλη από την κυβέρνηση.

Αναγνώστες