Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί στη Συρία

Τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονταν για το τηλεοπτικό δίκτυο της συριακής αντιπολίτευσης Orient News σκοτώθηκαν στα νοτιοδυτικά της χώρας από... πύραυλο που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

Η οργάνωση, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την Δευτέρα κοντά στην πόλη Σέιχ Μισκίν, στη νότια επαρχία Ντεράα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές.

Επικαλούμενη το τηλεοπτικό δίκτυο, η CPJ ανέφερε ότι τα θύματα είναι οι δημοσιογράφοι Ράμι Άσμι και Γιούσεφ Ελ-Ντους και ο εικονολήπτης Σάλεμ Χαλίλ και ότι σκοτώθηκαν από τον συριακό στρατό.

Η οργάνωση προσθέτει ότι δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει από ανεξάρτητη πηγή αν ο πύραυλος στόχευσε απευθείας το όχημα των δημοσιογράφων, ενώ σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

Περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί καλύπτοντας τον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος εισέρχεται τώρα στον τέταρτο χρόνο, σύμφωνα με την CPJ.

Παρότι οι αποκεφαλισμοί ξένων δημοσιογράφων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, η CPJ υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειονότητα των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη Συρία ήταν ντόπιοι.

Αναγνώστες