Ελληνικά σημεία και στέκια στην Αμερική, που αγάπησαν όλοι!

Πού μπορείτε να τα βρείτε; 

Όσοι ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε την Αμερική ή όσοι από εσάς απλά θέλετε να δείτε πώς χωρά λίγη Ελλάδα στην Αμερική....
, παρακάτω ακολουθεί λίστα με ονόματα και τοποθεσίες.

10. Greektown, Detroit, MI: Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στο Μίσιγκαν, καθώς παρουσιάζει την εικόνα μιας τυπικής ελληνικής γειτονιάς, ενώ υπάρχουν εκεί ένα τεράστιο καζίνο και ένα ξενοδοχείο για τους επισκέπτες.9. Mt. Olympus Park, Wisconsin Dells, WI: Ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στο δωδεκάθεο του Ολύμπου, το οποίο χαρακτηρίζεται και ως η «ελληνική Disneyland».8. Halsted Street, Chicago: Πέρα από τα δεκάδες ελληνικά εστιατόρια, πλέον υπάρχει και το νέο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, που παρουσιάζει την ιστορία της χώρας.

7. The Nashville Parthenon, Nashville, TN: Μπορεί αυτή η πόλη να μην είναι γνωστή για τη μεγάλη της ελληνική κοινότητα, όμως έχει ένα πιστό ομοίωμα του Παρθενώνα, το οποίο μάλιστα μέσα έχει ακόμα και ένα αντίγραφο του χρυσού αγάλματος της Αθηνάς.
6. Greektown, Baltimore, MD: Πρόκειται για μια παραδοσιακή ελληνική κοινότητα, που υπάρχει στη Βαλτιμόρη από το 1930 και αποτελεί μικρογραφία της χώρας.5. Park Extension (Park Ex), Montreal: Βρίσκεται σε μια ιστορική γειτονιά του γαλλόφωνου Québec, όπου ζουν πολλοί Έλληνες, ήδη από το 1970.

4. The Metropolitan Museum of Art, New York: Υπάρχει μια ολόκληρη πτέρυγα αφιερωμένη στην ελληνική αρχαιότητα, με έργα τέχνης που ξεκινούν από την Κλασική Εποχή και καλύπτουν έως και τη βυζαντινή περίοδο.

3. Danforth Avenue, Toronto: Θεωρείται η μεγαλύτερη ελληνική γειτονιά στον Καναδά, κάτι σαν τη Μέκκα του ελληνισμού, ενώ κατοικείται σχεδόν μόνο από Έλληνες.

2. Astoria, New York: Την αποκαλούν «Ελληνική Πόλη της Αμερικής». Η περιοχή ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το 1970 και σήμερα έχει πλήρη ελληνική οργάνωση.1. Tarpon Springs, Florida: Το ελληνικότερο σημείο όλης της βόρειας Αμερικής. Πρόκειται για ένα χωριό ψαράδων με ελληνικά τοπωνύμια, το οποίο μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής, ενώ οι πρώτοι κάτοικοί του ήταν σφουγγαράδες από τα ελληνικά νησιά.

Αναγνώστες