Θα ανασυναρμολογηθούν τα συντρίμμια της πτήσης MH17


Σε μια στρατιωτική βάση στην Ολλανδία θα συναρμολογηθούν ξανά τα συντρίμμια του ...
αεροσκάφους Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17, τα οποία ανακτήθηκαν από τον τόπο της συντριβής του στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφή, ανακοίνωσαν σήμερα οι ολλανδικές αρχές.

Τα συντρίμμια, τα οποία περισυνέλεξαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας υπό ολλανδική εποπτεία από τον τόπο της συντριβής, όπου σημειώνονται μάχες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών και των δυνάμεων του Κιέβου, θα μεταφερθούν οδικώς στην αεροπορική βάση την επόμενη εβδομάδα.

Τα συντρίμμια παρέμειναν επί μήνες στον τόπο της συντριβής, την 17η Ιουλίου – όταν έχασαν τη ζωή τους και οι 298 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ – διότι οι ερευνητές δυσκολεύονταν να εισέλθουν στην περιοχή εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι το αεροσκάφος πιθανόν καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος, ωστόσο εξετάζεται και η θεωρία της Μόσχας, ότι δηλαδή καταρρίφθηκε από αεροσκάφος.

«Το υπουργείο Άμυνας έχει προετοιμάσει τη μεταφορά των συντριμμιών και η φόρτωση των πρώτων φορτηγών θα ξεκινήσει σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ολλανδική Επιτροπή για την Ασφάλεια.

Ορισμένα ανθρώπινα λείψανα, τα οποία περισυνελέγησαν πολύ πρόσφατα, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή σε διαφορετική στρατιωτική βάση της Ολλανδίας για να αναγνωριστούν.

Πάνω από τα δύο τρίτα των προσώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ, ήταν Ολλανδοί υπήκοοι και οι αρχές της χώρας ανέλαβαν να ηγηθούν της έρευνας για την αεροπορική καταστροφή αυτή.

Αναγνώστες