«Η πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή καλείται να γράψει ιστορία»

Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα ούτε γιατί το έφερε η τύχη αλλά γιατί το επιλέξαμε και γιατί το επέλεξαν και μας εξέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, που ...αγωνίζονται για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ελευθερία, τόνισε η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εκλέχθηκε σήμερα με ιστορικό ρεκόρ 235 ψήφων.

Η νεότερη πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και την ΚΟ του κόμματος της συγκυβέρνησης, καθώς και τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη που ανέλαβε πρωτοβουλία για μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης παραλαβής.

Κάνοντας λόγο για τιμή και ευθύνη, δεσμεύτηκε πως δε θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων, αλλά ούτε και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να έχουν συχνή παρουσία στη Βουλή και να απαντούν στις ερωτήσεις που τους τίθενται.

«Η εκλογής μας δεν μας προβιβάζει αλλά μας θέτει στην πρώτη γραμμή της ευθύνης. Δεν υπάρχουμε πια για τον εαυτό μας αλλά ενσαρκώνουμε τη ζωντανή δύναμη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στη χθεσινή «ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε συνεδρίαση της Βουλής, σημείωσε πως δόθηκαν θρησκευτικός και πολιτικός όρκος, με πίστη στην πατρίδα και τη δημοκρατία, ο σεβασμός στο σύνταγμα και η ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων μας.

Ζήτησε ακόμη να θωρακίσουμε τη διεθνή θέση της πατρίδας μας που είναι ισότιμος εταίρος. Η σημερινή Βουλή, η πρώτη μεταμνημονιακή βουλή, καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία εξακολουθούν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία, υπογράμμισε.

Αναγνώστες