Παραδόθηκε το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παραδόθηκε στους κατοίκους το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Μουζακιου  από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειαρχη Βασίλη Τσιακο και τον δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του...
ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός: «Ένα ακόμη αθλητικό έργο, το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου, το οποίο έμενε κλειστό όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται λειτουργικό και αποκτά ζωή. Είναι ένα έργο αθλητικής ζωής και προσφοράς, που αποτελούσε αίτημα των νέων, αλλά και γενικότερα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη στέγη του γυμναστηρίου, ολοκληρώσαμε την τεχνική μελέτη, δημοπρατήσαμε το έργο και προβήκαμε στην αντικατάστασή της, η οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ημιτελής με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές λόγω των καιρικών φαινομένων. Ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, φτιάχνει ισχυρούς χαρακτήρες, δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, συλλογικότητα, ομοιογένεια και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή εποχή».

Από την πλευρά του ο κ. Β. Τσιάκος τόνισε: «Παραδίδουμε σήμερα ένα σύγχρονο γυμναστήριο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο που για χρόνια το περίμεναν οι κάτοικοι του Δήμου Μουζακίου και που η αιρετή Περιφέρεια το έκανε πράξη. Συνεχίζουμε το έργο μας καθημερινά, με μοναδικό γνώμονα το καλό της περιοχής μας».

Ο κ. Γ. Κωτσός δήλωσε τα παρακάτω: «Μετά από 18 χρόνια από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο του Μουζακίου βρισκόμαστε σήμερα στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να το παραλαμβάνουμε ολοκληρωμένο και έτοιμο για χρήση από την αθλητική νεολαία και όχι μόνο της περιοχής μας. Η πορεία της ολοκλήρωσης του γυμναστηρίου ήταν στην κυριολεξία  ένας μακροχρόνιος Γολγοθάς, καθώς από την πρώτη ημέρα που παραλάβαμε το Δήμο Μουζακίου το 2003 ήρθαμε αντιμέτωποι με άπειρα προβλήματα που είχαν να κάνουν με το έργο.

Είμαι βέβαιος πως το Κλειστό Γυμναστήριο θα συμβάλει αποφασιστικά στην περεταίρω ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας και ταυτόχρονα θα αποτελεί πόλο έλξης για τη νεολαία του Δήμου μας. Οφείλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο διότι χωρίς την σημαντική τους βοήθεια δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο. Εδώ να σημειώσω πως το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου φέρει το όνομα του συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου.

Στοιχεία έργου:

Το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου κατασκευάστηκε σε έκταση του Δήμου εμβαδού 5.270 τ.μ. Το κτίριο έχει πειφάνεια 1.492,42 τ.μ. και περιλαμβάνει:

1)            Χώρο άθλησης – γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, αποθήκη οργάνων, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ιατρείο, γραφείο

2)            Χώρο κοινού με 3 εισόδους, χώρο αναμονής-διαλείματος, κυλικείο, χώρο υγιεινής, αποθήκη, σκάλες, κερκίδες χωρητικότητας 378 θέσεων καθώς και δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Αναγνώστες