Κίνα: Ευχόμαστε στην Ελλάδα «να ξεπεράσει τις δυσκολίες» στο Eurogroup

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα την ευχή να κατορθώσει η Αθήνα «να ξεπεράσει τις δυσκολίες, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ» σύμφωνα με... τηλεγράφημα του Ισπανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (EFE) από το Πεκίνο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χούα Τσουνγίνγκ, δήλωσε σχετικά με το αποτέλεσμα της χθεσινής συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ότι η χώρα της «αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, πάντα στήριζε την πλήρη ολοκλήρωση της ΕΕ». «Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε μία ακόμη πιο δυνατή ΕΕ» πρόσθεσε η ίδια.

Επιπλέον, σύμφωνα με το EFE, η Χου υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι ένας καλός φίλος και σύντροφος της Κίνας» και διαβεβαίωσε πως η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου είναι «πρόθυμη να φέρει εις πέρας μία πρακτική συνεργασία σε διάφορους τομείς, προκειμένου να δώσει ευεργετική ώθηση στις διμερείς σχέσεις, που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα αμφοτέρων των χωρών».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, με θέμα την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, όπως είχε ανακοινώσει η κινεζική πλευρά.

Αναγνώστες