Στη Βουλή οι συγγενείς των θυμάτων της 17Ν

Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου πραγματοποιούν συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας.

Πρόθεσή τους είναι να μοιράσουν φυλλάδια με τις θέσεις τους στους... βουλευτές, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την 17Ν Σάββα Ξηρού.

Η πολυσυζητημένη διάταξη που αφορά στην απελευθέρωση καταδίκων για κακουργηματικές πράξεις, μετατρέποντας την ποινή τους σε κατ” οίκον περιορισμό και αφορά σε άτομα με αναπηρίες και σοβαρές ασθένειες, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Άλλωστε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έχει παραδεχθεί ότι το θέμα αφορά και στον Σάββα Ξηρό, ο οποίος κρατείται από τον Ιούνιο του 2002 και σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις η αναπηρία του είναι πάνω από 80%.


Για τον λόγο αυτόν, μέλη της ομάδας «Ως Εδώ», η οποία αποτελείται από συγγενείς θυμάτων από τρομοκρατικές πράξεις, ήρθαν σήμερα, Πέμπτη στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στους βουλευτές, επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούν να εξαιρεθεί η εν λόγω διάταξη, αλλά και να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Μεταξύ των μελών της ομάδας είναι η Αλεξία Μπακογιάννη, η μητέρα του αδικοχαμένου Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα και ο γιος του εκδότη Νίκου Μομφεράτου.

Στη συζήτηση αναμένεται να παραστούν και να παρέμβουν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναγνώστες