2χρονο παιδί πέθανε από εξορκισμό φανατικών χριστιανών

Στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον μιας γυναίκας για την υπόθεση του θανάτου ενός παιδιού 2 ετών από ασιτία, λόγω θρησκευτικής τελετής για να εξορκιστεί από.... τους «δαίμονες» που το είχαν καταλάβει προχώρησαν χθες οι Αρχές.

Η Αρασέλι Μέσα, 49 ετών, πάστορας σε μια μικρή χριστιανική εκκλησία στο Μπαλτς Σπρινγκς, κατηγορείται για την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης σε ανήλικο. Η Αστυνομία ανέφερε ότι το παιδί απεβίωσε στην οικία όπου λειτουργούσε η μικρή εκκλησία της και ζουν τέσσερις οικογένειες.

Η Αστυνομία πρόσθεσε ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο αγοράκι δινόταν μόνο νερό επί 25 ημέρες.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, αλλά δεν θα γνωρίζουμε ποιος είναι ύποπτος και ποιος μάρτυρας πριν πάρουμε καταθέσεις από όλους», δήλωσε ο αστυνόμος Μαρκ Μάρετ.

Η Αστυνομία, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε πως η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στο Μεξικό από τους γονείς του, που δεν έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η Μέσα, η οποία κρατείται κι έχει οριστεί εγγύηση 100.000 δολαρίων για την προσωρινή αποφυλάκισή της, αρνήθηκε να δώσει συνεντεύξεις. Δεν έχει διοριστεί ακόμη συνήγορος.

Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση την 26η Μαρτίου, έπειτα από μια ανώνυμη ειδοποίηση, τέσσερις ημέρες αφότου -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- το παιδί είχε πεθάνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, μάρτυρες ανέφεραν ότι η Μέσα προσπάθησε να αναστήσει το παιδί, το οποίο κατόπιν μεταφέρθηκε, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, στο Μεξικό.

Μια γυναίκα, μέλος της εκκλησίας, είπε σε αστυνομικούς ότι προσπάθησε να δώσει τροφή στο παιδί, αλλά την αποπήραν διότι επενέβαινε στην τελετή για να τερματιστεί ο «δαιμονισμός» του 2χρονου αγοριού.

Η Μέσα και ο σύζυγός της είναι οι επικεφαλής της μικρής εκκλησίας και συνόδευσαν τους γονείς του παιδιού στο Μεξικό, όπου μεταφέρθηκε η σορός του, είπαν μάρτυρες.

Αναγνώστες