ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τέσσερις βόμβες υδρογόνου έριξε η Αμερική στην Ισπανία πριν από 50 χρόνια!

Παγκόσμιο σάλο προκαλεί η είδηση ότι η Αμερική επιχείρησε να ρίξει στην Ισπανία τέσσερις βόμβες υδρογόνου.

Οι βόμβες μεταφέρθηκαν από... την άλλη άκρη του Ατλαντικού με αεροσκάφος, ενώ η κάθε μια από αυτές ήταν 100 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα της Χιροσίμα.

Στο Β-52 Stratofortress που απογειώθηκε από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βόρεια Καρολίνα, επέβαιναν 7 μέλη του πληρώματος. Η αναχώρησή του έγινε στις 16 Ιανουαρίου 1966, ενώ η αποστολή του ήταν μέρος μιας τεράστιας επιχείρησης με το όνομα Chrome Dome.

Πιλότος του Β-52 εκείνη την ημέρα ήταν ο 29χρονος Charles J. Wendorf, ο οποίος μετέφερε βομβαρδιστικά για πάνω από πέντε χρόνια. Ήταν πατέρας τριών παιδιών κι εκείνο το πρωί η σύζυγός του του είχε εξομολογηθεί ότι είχε ένα κακό προαίσθημα για την πτήση τους. Τον παρακάλεσε να μην πάει, αλλά εκείνος της εξήγησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς εκτελούσε άνωθεν εντολές.

Λόγο της πολύωρης αποστολής, το Β-52 έπρεπε να ανεφοδιαστεί τέσσερις φορές στον αέρα. Μετά τη στροφή πάνω από την Αδριατική, το αεροπλάνο έπρεπε να έρθει σε επαφή με ένα τεράστιο KC-135 Stratotanker στα 31.000 πόδια πάνω από τη νοτιοανατολική Ισπανία. Λίγο πριν τις 10:30 στις 17 Ιανουαρίου τα αεροπλάνα έρχονται κοντά. Η διαδικασία του ανεφοδιασμού ήταν δύσκολη, αλλά τα πληρώματα ήταν έμπειρα.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα ήταν αρκετό για να φέρει την καταστροφή. Τέσσερις βόμβες υδρογόνου έπεσαν κατακόρυφα στη γη με τρομακτικές ταχύτητες και θα είχαν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους εάν είχαν εκραγεί.Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η dailymail.co.uk:

Αναγνώστες