ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ! Δικάζετε από την Γερμανική δικαιοσύνη 95χρονος των SS για τα εγκλήματα του! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να έχουν περάσει 70 χρόνια από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όμως η Γερμανία ακόμα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της ναζιστικής της ιστορίας.

Τότε..., χιλιάδες άνθρωποι είχαν βασανιστεί και μετέπειτα πεθάνει στα στρατόπεδα αιχμαλώτων κάτω από την μπότα του ναζισμού και σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, είχαν συμμετάσχει και κάποιοι οι οποίοι είναι ακόμα ζωντανοί.


Έτσι, η σύγχρονη Γερμανία, προσπαθεί να αποδώσει την δικαιοσύνη για τα εγκλήματα στην πιο μαύρη στιγμή της ιστορίας της, δικάζοντας, εφτά δεκαετίες μετά 2 ανθρώπους που είχαν λάβει μέρος στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

Στις 29 Φεβρουαρίου, θα δικαστεί ένας ακόμη Γερμανός που συμμετείχε στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Στα 95 του χρόνια, ο Χούμπερτ Ζάφκε, θα λογοδοτήσει για τα πιθανά εγκλήματά του στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Εκεί, όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, αιχμάλωτοι της ναζιστικής μηχανής.


Ο Χούμπερτ Ζάφκε ήταν γιατρός σε νοσοκομείο των SS στο Άουσβιτς και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαδραμάτισε ρόλο στην εκτέλεση 3.681 ανθρώπων. Δικαστήριο τον Δεκέμβριο, εξέτασε τα στοιχεία και αποφάνθηκε ότι παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Γερμανός γιατρός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να συμμετάσχει στη δίκη. Ο εκπρόσωπος του Χούμπερτ Ζάφκε, σε δηλώσεις του στα γερμανικά ΜΜΕ, επέμεινε ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία συμμετοχή στα εγκλήματα.


Στις 11 Φεβρουαρίου, ένα ακόμη πρώην στέλεχος των SS, ο 94χρονος Ρέινολντ Χάνινγκ, θα δικαστεί για τα πιθανά του εγκλήματα στο Ντέτμολντ, καθώς ήταν φρουρός επίσης στο Άουσβιτς, την περίοδο 1943-1944.

Αναγνώστες