Τραμπ: Τέλος οι απελευθερώσεις κρατουμένων από το Γκουαντάναμο - Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι


Φαίνεται πως η πρακτική του Ντόναλντ Τραμπ να ασκεί πολιτική μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο... Twitter δεν πρόκειται να σταματήσει, τουλάχιστον μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του την 20η Ιανουαρίου.

Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο θέμα της αποφυλάκισης κρατουμένων από τη βάση του Γκουαντάναμο γράφοντας πως «δεν θα απελευθερωθούν άλλοι κρατούμενοι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι άνθρωποι και δεν πρέπει να ξαναμπούν στα χαρακώματα».


Δεν είναι σαφές το τι οδήγησε σε αυτή του τη δήλωση αλλά το θέμα της βάσης του Γκουαντάναμο απετέλεσε μείζον ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα, ο οποίος προσπάθησε να κλείσει τη βάση κατά τη διάρκεια της οκταετούς προεδρίας του.

Οι διεθνείς οργανώσεις έχουν κριτικάρει τη βάση για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης καθώς και για το γεγονός ότι οι κρατούμενοι δεν περνάνε από δίκη. Ο Ομπάμα δεν κατάφερε να την κλείσει τελείως αλλά απελευθέρωσε πολλούς κρατούμενους ενώ σύμφωνα με τους New York Times θα μεταφέρει ακόμα 18 πριν το τέλος της θητείας του, αφήνοντας 41 κρατούμενος στον Τραμπ.

Αναγνώστες