Οι πρώτες εικόνες από το κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα - Οι γείτονες «έπεσαν από τα σύννεφα»


Για περισσότερο από ένα χρόνο η καταζητούμενη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση...
Επαναστατικός Αγώνας, Πόλα Ρούπα ζούσε στην γκαρσονιέρα της πολυκατοικίας στην οδόα Ζαϊμη στην Ηλιούπολη.

Κανείς από τους γείτονες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό κι όλοι στην περιοχή μιλούν για μια γυναίκα ηπίων τόνων που κυκλοφορούσε συνέχεια μαζί με το εξάχρονο αγοράκι της.


Το σπίτι είναι παλιό και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 λεπτών από την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.

Η 47χρονη καταζητούμενη διέμενε στον πρώτο όροφο της διώροφης οικίας ενώ ταυτόχρονα με την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε άλλο διαμέρισμα στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον 'Αγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η 25χρονη, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη.


Η Πόλα Ρούπα αναζητούνταν από την Αστυνομία από τον Ιούνιο του 2012, όταν και είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη, αφού είχε παρέλθει το 18μηνο της κράτησής της.

Στις 8 Μαρτίου 2016, η Πόλα Ρούπα με επιστολή της είχε παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 21 Φεβρουαρίου 2016.


Η ίδια, στην ίδια επιστολή, ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 25 Ιουνίου 2016, με λεία 300.000 ευρώ, προκειμένου να οργανώσει και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων αυτών για την επιχείρηση απόδρασης με το ελικόπτερο. Τα σχέδιά της απέτρεψε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά στη Ρούπα.


Από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στις 36 Ιουλίου 2014, και ύστερα, η Πόλα Ρούπα είχε φύγει από το σπίτι τους στην Πεύκη και όλο αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι βρισκόταν στην Αθήνα.

Αναγνώστες