Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΚΟΛΥΔΑΣ ΕΞΗΓΕΙ: Ο σιβηρικός χιονιάς έμεινε σκέτος… χιονιάς – Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες


Στην «κατάψυξη» βρίσκεται η χώρα με τον υδράργυρο να έχει… κατρακυλήσει υπό το μηδέν και το κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε... πλήρη εξέλιξη, επηρεάζοντας τόσο τις ηπειρωτικές περιοχές όσο και νησιά του Αιγαίου.

Ωστόσο, όπως δείχνουν τα καιρικά φαινόμενα, η «Αριάδνη» δεν χτύπησε με μεγάλη ένταση την Ελλάδα, παρόλο που όλοι είχαμε προετοιμαστεί για… σιβηρικό χιονιά.

Όπως σημειώνει στο Real.gr, ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς «παρότι από τη Δευτέρα που μας πέρασε άρχισε στα ΜΜΕ να “ανεβαίνει” το θέμα του επερχόμενου χιονιά -μάλιστα βαφτίστηκε και το χαμηλό- χωρίς βιασύνη η ΕΜΥ και χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις , το μεσημέρι της Τετάρτης εξέδωσε δελτίο επιδείνωσης του καιρού με το οποίο προειδοποιούσε για την επερχόμενη κακοκαιρία και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας”.


Περαιτέρω πτώση

Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί ότι «τα χιόνια ήρθαν και οι θερμοκρασίες έπεσαν κατά 10 περίπου βαθμούς , ενώ το επόμενο διήμερο θα έχουμε περαιτέρω πτώση, κυρίως στα Κεντρικά και τα Βόρεια.

Τα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα δεν κράτησαν πολύ – λόγω της θέσης που βρέθηκε το βαρομετρικό χαμηλό, ωστόσο χιόνισε σε περιοχές που συνήθως τα χιόνια είναι «σπάνια» όπως η Πάτρα, η Ναύπακτος, η Κέρκυρα και μεγάλος μέρος της Δυτικής Ελλάδος.

Οι ψυχρές αέριες μάζες από το χαμηλό που μας επηρέασε κατεβαίνοντας από τις ακτές της Αδριατικής και περνώντας από την Νότια Ιταλία εμπλουτίστηκαν με υγρασία και έδωσαν χιόνια σε όλα τα Δυτικά».


Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, αναλύει στο Real.gr, το σκηνικό του καιρού για το επόμενο 24ωρο.

«Από τα έγκυρα προγνωστικά στοιχεία του μοντέλου Cosmo ΕΜΥ και του μοντέλου Skiron του Πανεπιστημίου Αθηνών προκύπτει ότι θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο οι χιονοπτώσεις σε μεγάλος μέρος της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδος και οι χάρτες πρόγνωσης συγκλίνουν, χωρίς μεγάλες διαφορές» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

Αναγνώστες