Πυρκαγιά σε κτίριο της οδού Ακαδημίας ‑ Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός


Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης από την πυροσβεστική...
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε κτήριο της οδού Ακαδημίας 43, όπου φιλοξενούνται τα γραφεία του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18:30 το απόγευμα και παρότι δεν πήρε διαστάσεις, οι ένοικοι της επταώροφης πολυκατοικίας πανικοβλήθηκαν από τους πυκνούς καπνούς. Ορισμένοι, μάλιστα, κατέφυγαν στην ταράτσα.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και στο σημείο έσπευσαν άμεσα 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που έσβησαν την εστία και απεγκλώβισαν τρία άτομα από τον 3ο και 4ο όροφο.Παράλληλα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ακαδημίας προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. Στο σημείο έφτασε και ένα κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και αναπτύχθηκε η κλίμακα για την ταράτσα, αλλά όσοι βρίσκονταν εκεί δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν καθώς έσβησε έγκαιρα η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που εφημέρευε με αναπνευστικά προβλήματα. 

Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης η Πυροσβεστική εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από τέσσερα γκαζάκια στον τρίτο όροφο του κτηρίου. Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας, που διενεργεί προανάκριση.

Της εμπρηστικής επίθεσης στο Ίδρυμα είχε προηγηθεί εμπρησμός στο γραφείο του γνωστού εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου, στα Εξάρχεια.

Αναγνώστες