Αλληλεγγύη στον Μαζιώτη και στην Ρούπα από έγκλειστους στις φυλακές


Την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα εξέφρασαν με δύο κείμενά τους οι φυλακισμένοι αναρχικοί....
Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα -σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας – συνελήφθη περίπου στις 6 το πρωί της Πέμπτης (5/1) σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα 1ου ορόφου διπλοκατοικίας που κρυβόταν τον τελευταίο καιρό στην Ηλιούπολη, στην οδό Ζαΐμη 14. Μαζί της είχε το παιδί της και δεν έφερε καμία αντίσταση. Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να προστατέψουν το παιδί της. Στην τσάντα της είχε όπλο, το οποίο όμως δεν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει.

Οι δύο τρομοκράτες ξεκίνησαν σήμερα απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος τους στους συγγενείς.

Τα κείμενα των έγκλειστων αναρχικών:

Κείμενο αλληλεγγύης φυλακισμένων αναρχικών στους απεργούς πείνας και δίψας

Σήμερα το πρωί δύο αναρχικές συντρόφισσες, η Κ.Α. και το μέλος του Ε.Α. Πόλα Ρούπα αιχμαλωτίζονται από τους μπάτσους.

Η συντρόφισσα Πόλα πέφτει στα χέρια τους έχοντας μαζί της και τον γιό της, τον οποίο χωρίζουν από τη μητέρα του και τον κρατούν στο τμήμα ανηλίκων.

Πίσω από τις τσιρίδες των κορακιών της Tv και τις δάφνες που προσδοκούν υφιστάμενοι και πολιτικοί προϊστάμενοι για την «νέα τους επιτυχία» κρύβεται η στυγνή ωμότητα του κρατικού μηχανισμού. Τόσο απέναντι στις συντρόφισσες που ξέρουμε καλά σε τι μεθόδους ψυχολογικής και σωματικής βίας υποβάλλονται αυτές τις ώρες, αλλά κυρίως απέναντι στο εξάχρονο παιδί που χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης.

Ας μην έχει κανείς αμφιβολία για το που μπορεί να φτάσει η εκδικητικότητα τους σ’ αυτό τον πόλεμο. Μόνο εμπόδιο μπορεί να σταθεί η αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη τόσο από πολιτικής πλευράς, όσο και από ανθρώπινης ενάντια στον ψυχικό βασανισμό ενός μικρού παιδιού που υποβάλλουν σε ανάκριση και του στερούν το οικείο του περιβάλλον.

Αριστερά και δεξιά καθίκια, που είστε προς το παρόν στη πολιτική διαχείριση της καπιταλιστικής μηχανής, ούτε να το σκέφτεστε να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα.

Τα περί ιδρύματος για το εξάχρονο παιδί θα μείνουν μόνο στα βρωμερά στόματα των εκβιαστών μπάτσων και ανακριτών.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της απεργίας πείνας και δίψας των αναρχικών Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.

Να δωθεί τώρα το παιδί στους συγγενείς του.

Αλληλεγγύη με όσους/ες δεν σκύβουν το κεφάλι.

Πόλεμο στην εξουσία μέχρι την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

Δημήτρης Πολίτης

Παναγιώτης Ασπιώτης

Γιάννης Μιχαηλίδης

Αντώνης Σταμπούλος

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Τάσος Θεοφίλου

Γιώργος Καραγιαννίδης

Αλέξανδρος Μητρούσιας

Γρηγόρης Σαραφούδης

Αργύρης Ντάλιος

Φοίβος Χαρίσης

Νίκος Ρωμανός

Γρηγόρης Τσιρώνης

Μάριος Σεϊσίδης

Κώστας Σακκάς

Γιώργος Πετρακάκος

Την τακτική της Φρειδερίκης αναβιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρπάζοντας το ανήλικο παιδί της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη

«Την εποχή του μοναρχοφασισμού, που μάζευαν στα κολαστήρια της Φρειδερίκης, κατ’ ευφημισμόν ονομαζόμενα «παιδουπόλεις» τα παιδιά των κομμουνιστών και των αγωνιστών της Αντίστασης, για να τα «αναμορφώσουν εθνικώς», αναβιώνει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αρνούμενη να παραδώσει το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπας και του Νίκου Μαζιώτη στην οικογένεια της πρώτης και εκφράζοντας τη θέληση να κλείσει το παιδί σε ίδρυμα!

Από τη στιγμή της σύλληψής της, η Πόλα Ρούπα κατέστησε σαφές ότι απαιτεί το παιδί να παραδοθεί στην οικογένειά της, τη μητέρα της και την αδερφή της. Η «πρώτη φορά Αριστερά», όμως, έχει άλλη άποψη και θέλει να κλείσει το παιδί σε ίδρυμα, εκδικούμενη και μ’ αυτόν τον τρόπο τους δύο αγωνιστές του Επαναστατικού Αγώνα. Είναι πραγματικά ασύλληπτης εκληματικής διαστροφικότητας η στάση τους. Καταδικάζουν σε εγκλεισμό ένα ανήλικο παιδί, επειδή οι γονείς του σήκωσαν τα όπλα ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στο διαρκές έγκλημα με θύμα τον ελληνικό λαό.

Δε θα τους περάσει. Οι πρακτικές του μοναρχοφασισμού δε θα αναβιώσουν στη μνημονιακή Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, που ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας, απαιτώντας να μην εγκλειστεί ο γιος τους σε ίδρυμα, αλλά να παραδοθεί στην οικογένεια της Πόλας.

Ολοι οι πολιτικοί κρατούμενοι της υπόγειας 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία κρατείται και ο Ν. Μαζιώτης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο αγωνιστές, δηλώνει ότι αρνείται να κλειστεί στα κελιά μέχρι τις 10 το βράδυ και πως θα συνεχίσει τη στάση μέχρις ότου ικανοποιηθεί το αίτημα της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη. Ανάλογες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν και από πολιτικούς και κοινωνικούς κρατούμενους στην Α και τη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού».

Αναγνώστες