Κατά μέτωπο επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν - «Βοηθάς τρομοκράτες, παραιτήσου»


Νέα δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε... ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αυτή τη φορά ο Ερντογάν βρέθηκε στο στόχαστρο του Κιλιτσντάρογλου εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης που κόστισε τη ζωή σε 39 άτομα και τραυμάτισε άλλα 69.

«Είστε μια κυβέρνηση που βοηθά και υποθαλφτεί τρομοκρατικές οργανώσεις» ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου σε μέλη του κόμματός του κατά την εβδομαδιαία συνάντηση τους.

«Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Και ο πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ότι «αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν». Δεν λέει καν ότι θα τις αποτρέψει».

Ο Κιλιτσντάρογλου διερωτήθηκε αν «είναι αυτός τρόπος να διοικείται μια χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την τρομοκρατία. Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί», ενώ είπε ευθέως ότι η κυβέρνηση έχει «ιδεολογική συγγένεια» με τρομοκρατικές οργανώσεις και πως εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών.

«Το έχουμε πει τόσες φορές, ότι δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας, αλλά η κυβέρνηση έστειλε όπλα στη Συρία με φορτηγά. Τώρα όλα αυτά τα όπλα «επιστρέφουν» στην Τουρκία», είπε υπενθυμίζοντας πως το 2014 μέλη του ISIS είχαν κρατήσει αιχμάλωτους 49 άτομα στο τουρκικό προξενείο στην Μοσούλη και πως η οργάνωση είχε στρατολογήσει μαχητές και από την χώρα τους.

«Ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που τραυματίστηκαν στη Συρία αναζήτησαν βοήθεια σε τουρκικά νοσοκομεία. Μετά επέστρεψαν στη Συρία με όπλα στα χέρια τους. Τον Αύγουστο του 2012 ένας επικεφαλής του ISIS είπε ότι «τα όπλα και οι προμήθειές μας έρχονται μέσω Τουρκίας». Ποιος κυβερνούσε τότε τη χώρα;», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Κιλιτσντάρογλου.

Αναγνώστες