Μπροστά σε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση βρίσκονται οι Αρχές


«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλίκια. Είναι... αιχμάλωτος πολέμου 6 χρόνων παιδί φώναξε βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα.

Εναντίον της 48χρονης και της 25χρονης που συνελήφθησαν χθες το πρωί ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δυο πλημμέληματα. Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για:

α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές , πολιτικές και οικονομικές δομές.

β) διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποινική δίωξη δεν αφορά σε συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Στο πλευρό της Πόλας Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με πληροφοριες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί.

«Είμαι επαναστάτρια και δεν εχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει καταγγέλλοντας ότι «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της «εξόδου από την κρίση…»».

Αναφερόμενη στον 6χρονο γιο της καταγγέλει ότι έγινε στόχος επειδή «μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση. Επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμενα και τον πατέρα του επιχειρούν να τσακίσουν ένα 6χρονο παιδί».

Επίσης αναφέρει οτι «με το να ξέρουν απομονωμένο από εμένα και τα συγγενικά υου πρόσωπα σε ίδρυμα φρουρούμενο από μπάτσους είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό. Υπεύθυνη για αυτό τον πόλεμο ενάντια στο γιο μου είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης , το υπουργείο Δικαιοσύνης , μπάτσοι και εισαγγελείς».

Αναγνώστες