Έξαλλο το Τόκιο με την επίθεση Τραμπ στην Toyota - «Βουτιά» στη μετοχή της


Την οργισμένη αντίδραση της Ιαπωνικής κυβέρνησης προκάλεσε η... επίθεση που εξαπέλυσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά της πρόθεσης της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό, που θα κατασκευάζει αυτοκίνητα για εξαγωγή στις ΗΠΑ.

Την ώρα που η μετοχή της εταιρείας κατρακυλούσε στα χρηματιστήρια, λόγω της επίθεσης Τραμπ, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Χιροσίγκε Σκο τόνιζε ότι «οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεισφέρουν σημαντικά στις θέσεις απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. [...] Είναι σημαντικό να αναγνωριστούν οι προσπάθειές τους», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Τόκιο, Γιοσιχίντε Σούγκα σημείωνε με νόημα ότι η Toyota θέλει να είναι μια καλή επιχείρηση για τους πολίτες.

Ο ιαπωνικός όμιλος υπογράμμισε ότι δεν θα μειώσει ούτε τον όγκο παραγωγής ούτε τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ λόγω του εργοστασίου στο Γκουαναχουάτο του Μεξικό. «Η Toyota είναι εδώ και σχεδόν 60 χρόνια μέρος της αμερικανικής κουλτούρας» και με άμεσες επενδύσεις πλέον των 21,9 δισ. δολαρίων, δέκα μονάδες παραγωγής και 136.000 απασχολούμενους θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τραμπ προς όφελος των πελατών και του κλάδου, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αναγνώστες