Μάνη: Εντοπίστηκαν δύο χασισοφυτείες με 741 δενδρύλλια


Και στους δύο χώρους βρέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός των φυτειών, ο οποίος ...κατασχέθηκε και εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί για αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Έδρασε και πάλι αποτελεσματικά το ελικόπτερο της Αστυνομίας που εξερευνούσε τις αγροτοδασικές εκτάσεις στον Δήμο Ανατολικής Μάνης της Λακωνίας, καθώς οι πιλότοι εντόπισαν δυο ξεχωριστές χασισοφυτείες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και καθοδήγησαν τις χερσαίες δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σπάρτης, του τμήματος Γυθείου και της Ο.Π.Κ.Ε. δεν άργησαν να φτάσουν στους κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους και να εντοπίσουν τις φυτείες. Στη μία από αυτές καλλιεργούνταν 533 δενδρύλλια κάνναβης… θηριωδών διαστάσεων που έφτασαν σε ύψος 4,10 μέτρων και στην άλλη άλλα 208 δενδρύλλια ύψους ως 2,50 μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Και στους δύο χώρους βρέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός των φυτειών, ο οποίος κατασχέθηκε και εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

*** Στο πλαίσιο της εφαρμογής σχεδίου για την καταπολέμηση της χασισοκαλλιέργειας, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου εξερεύνησαν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και, σε μια αγροτική έκταση, εντόπισαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο καλλιεργούνταν επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως δυο μέτρων. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναγνώστες