Πέντε παραλίες της Κεφαλονιάς που δεν πρέπει να χάσετε


Πολλοί μπορούν να πουν πως το νησί του Ιονίου ισούται με γαλαζοπράσινα νερά και παραλίες για ...όλα τα γούστα. Άλλες κοσμικές, άλλες ερημικές, άλλες καταξιωμένες κι άλλες άγνωστες για τους περισσότερους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κάθεμια ξεχωριστά έχει τη δική της ομορφιά και σε περιμένει να την ανακαλύψεις.


1. Μύρτος


Η παραλία του Μύρτου με τα άσπρα βότσαλα και τα γαλάζια νερά είναι η πιο φημισμένη παραλία του νησιού. Έχει βραβευθεί πολλές φορές, ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Είναι πλέον οργανωμένη παραλία με καντίνα, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ωστόσο, η θέα και μόνο πάνω από το Μύρτο είναι μαγευτική και αποζημιώνει τον καθένα.


2. Αντίσαμος


Η Αντίσαμος βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Σάμης προς τα ανατολικά. Γύρω της βρίσκονται πράσινοι λόφοι, πουρνάρια, κυπαρίσσια και βουνά. Τα νερά της είναι καταπράσινα με βότσαλο. Η παραλία της Αντισάμου είναι οργανωμένη και προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες άλλα και καντίνα για να προμηθευθείς τα απαραίτητα.


3. Πετανοί


Μια παραλία κοντά στο Ληξούρι με γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βότσαλο, ξαπλώστρες, ομπρέλες και φυσικά ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα για να κλείσει σωστά η μέρα σου! Σίγουρα δεν πρέπει να φύγεις πριν το ηλιοβασίλεμα. Αξίζει να το δεις, είναι απολαυστικό!


4. Ξι


Φημισμένη για την κόκκινη άμμο της, τα ρηχά νερά, άλλα και τα βράχια από άργιλο είναι η παραλία Ξι. Βρίσκεται στην Παλική, νότια του Ληξουρίου. Είναι ένα πολυσύχναστο μέρος με beachbars και μουσική που σε χαλαρώνει και σου ανεβάζει την διάθεση.


5. Δαφνούδι


Η παραλία Δαφνούδι βρίσκεται στο βόρειο σημείο του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται μέχρι το χωριό Αντιπάτα. Στην συνέχεια, για να βρείτε την παραλία, πρέπει να περάσετε με τα πόδια από ένα μονοπάτι περίπου 600 μέτρα μακριά ανάμεσα από κυππαρίσια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό πρέπει να φροντίσετε να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί σας. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, με άσπρα βότσαλα και μια μικρή σπηλιά στην άκρη της παραλίας.

Αναγνώστες