Πού και πότε θα χτυπήσει «κόκκινο» το θερμόμετρο - Έρχεται καύσωνας


Αλλάζει από αύριο ο καιρός στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία ...αναμένεται να φτάσει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, το θερμόμετρο σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πρόγνωση θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα.

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες μέρες


Παρασκευή 09-08-2019: 

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.


Σάββατο 10-08-2019:

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.


Κυριακή 11-08-2019:

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.


Δευτέρα 12-08-2019:

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναγνώστες