Η φωτό της απόλυτης θεωρίας συνωμοσίας: Ο Στιβ Τζομπς ζει και κρύβεται στην Αίγυπτο - Τι λένε πιστοί ακόλουθοί του


Για πολλές δεκαετίες κυκλοφορούν σενάρια για σκηνοθετημένους θανάτους πολύ διάσημων και ...σημαντικών ανθρώπων. Κορυφαία περίπτωση αποτελεί ο Έλβις Πρίσλεϊ, καθώς εκατομμύρια φανατικοί ακόλουθοί του, πιστεύουν ακόμη και σήμερα, ότι ο «βασιλιάς» ζει και ότι βρίσκεται στο πιο μυστικό μέρος του κόσμου. Το ίδιο σενάριο «παίχτηκε» για πολλούς επώνυμους «μύθους». Τα τελευταία 24ωρα, και ενώ έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια από την ημέρα του θανάτου του λόγω καρκίνου, κυκλοφορεί το σενάριο ότι ζει ο Στιβ Τζομπς. Ο άνθρωπος που ίδρυσε τον κολοσσό της Apple. Από χθες, το σενάριο εμφανίζεται ενισχυμένο, εξαιτίας μίας φωτογραφίας που «ήρθε» από το Κάιρο και την Αίγυπτο. Μία φωτογραφία που δείχνει έναν κύριο... πιστό αντίγραφο του Στιβ Τζομπ (ακόμη και τα γυαλιά μοιάζουν).

Η φωτογραφία δεν έχει ημερομηνία και έχει προκαλέσει παγκόσμιο... συναγερμό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι προϊόν μοντάζ, αν είναι παλιότερη φωτογραφία του Στιβ Τζομπς ή απλά αν πρόκειται για ένα κλασικό φαινόμενο σωσία. Όσο για το σενάριο να είναι ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς και να κρύβεται στην Αίγυπτο... δεν είναι λίγοι εκείνοι που το υποστηρίζουν με φανατισμό, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την εκπληκτική ομοιότητα της φωτογραφίας.


Όλα ξεκίνησαν στο Facebook. Εκεί αναρτήθηκε για πρώτη φορά η φωτογραφία. Από εκεί την πήρε το Reddit και το θέμα άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι αναγνώστες που έβλεπαν τη φωτογραφία, μιλούσαν για... τρομακτική ομοιότητα. Όντως, η ομοιότητα είναι εκπληκτική.

Ένας αναγνώστης έγραψε ότι ο Στιβ Τζομπς κατάγεται από αραβική οικογένεια της Συρίας. Ως εκ τούτου, δεν είναι παράξενο να βρεθεί ένας που του μοιάζει, ή να κρύβεται, αν υιοθετήσουμε το σενάριο συνομωσίας, στην Αίγυπτο. Ακολούθησαν πολλοί που αναφέρθηκαν στην αγάπη του για την Αίγυπτο και ότι δεν θα τους φαινόταν καθόλου παράξενο αν ο μεγιστάνας είχε στήσει τον θάνατό του και αποσυρόταν σε μία ήρεμη ζωή.

Ο Στιβ Τζομπς πέθανε το 2011 ύστερα από μάχη που έδωσε με τον κάρκινο στο πάγκρεας, τον οποίο γνώριζε από το 2004. Στη διάρκεια αυτών των οκτώ χρόνων, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί το σενάριο του σκηνοθετημένου θανάτου. Το 2014 είχε επαναληφθεί κάτι ανάλογο, πάλι με φωτογραφία που κυκλοφόρησε και πάλι από το Reddit. Τότε, τον παρουσιάζαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Αργεντινή.

Όλα αυτά, για τον ιδρυτή μίας εταιρείας που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία με εκτιμώμενη αξία ενός τρισ. δολαρίων.

Αναγνώστες