Το vintage ηλεκτρονικό παιχνίδι που θα σώσει την ψυχική σου υγεία - Ούτε πάει ο νους σου για ποιο γίνεται λόγος


Η καταπολέμηση του έντονου στρες είναι θέμα που απασχολεί τεράστια μερίδα του πληθυσμού, κυρίως ...την εποχή που διανύουμε.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στη λύση των φυτικών και όχι μόνο βοηθημάτων για να ηρεμούν και να κοιμούνται πιο εύκολα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραδέχονταν πως το άγχος δεν τους επιτρέπει να λειτουργήσουν όπως θα λειτουργούσαν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Κι όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λύση στο πρόβλημα του έντονου στρες βρίσκεται… στα ‘90s. Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Emotion» παρουσιάζει ένα αγαπημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι ως τον απόλυτο σύμμαχό μας στην καταπολέμηση του άγχους.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το Tetris. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο απαιτεί όλη μας την προσοχή, ενώ το «πέρασμά» μας στο επόμενο level μας χαρίζει τεράστια ικανοποίηση που αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό αγχολυτικό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όσοι αγαπούσαν το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά εθιστικό ηλεκτρονικό το οποίο μπορεί να μας κάνει να παίζουμε ακόμα και πέντε ώρες συνεχόμενα, χωρίς διάλυμα ούτε για φαγητό ή αναψυκτικό.

Το Tetris έχει πολλάκις αποτελέσει αντικείμενο ερευνών, οι οποίες κατέληγαν πάντα σε ένα κοινό συμπέρασμα: Πώς πρόκειται για μία ασχολία που απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας.

Έτσι, η ενασχόληση με το ηλεκτρονικό αυτό μας βοηθά να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις και να χαλαρώσουμε επαρκώς ώστε να κοιμηθούμε χωρίς τις αρνητικές σκέψεις να μας κατακλύζουν.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εύκολο να βρούμε το vintage αυτό παιχνίδι στις μέρες μας, αλλά σύμφωνα με την επιστήμη αξίζει να το ψάξουμε.

Αναγνώστες