«Σιδερόφρακτη» ΔΕΘ: Η ΕΛΑΣ επιστρατεύει 3.300 άνδρες ενόψει διαδηλώσεων


Σε κλίμα αστυνομοκρατίας θα εξελιχθούν οι διαδηλώσεις και αντιδράσεις που έχουν εξαγγελθεί στο ...πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την παράδοση των εκάστοτε κυβερνήσεων που επιστρατεύουν χιλιάδες αστυνομικούς για την φύλαξη των χώρων της ΔΕΘ, και την παρακολούθηση των κινητοποιήσεων. 

Συνολικά φέτος θα διατεθούν 3.300 αστυνομικοί για την φρούρηση του χώρου γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Εκτάκτως από την Αθήνα θα μεταβούν 11 διμοιρίες, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα θα μεταβούν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και 5 των Υ.ΜΕ.Τ ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι ισχυρή και στους γύρω νομούς της συμπρωτεύουσας.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται σε απόσταση και στην περιοχή της Καμάρας, σημείο συγκέντρωσης πρωτοβάθμιων σωματείων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αντιεξουσιαστών που έχουν κληθεί από όλες τις πόλεις της χώρας. Σε επιτήρηση θα βρίσκονται και τρία υπό κατάληψη κτήρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία, την οδό Φιλίππου και στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου, τα οποία είναι έδρες των πλέων δραστήριων αναρχικών ομάδων της πόλης.


Συγκεντρώσεις – Πορείες

Η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ, η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και οι «Μακεδονομάχοι», που αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις ή πορείες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, από το μεσημέρι του Σαββάτου (7 Σεπτεμβρίου), ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, τα οποία θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ενόψει ΔΕΘ

α.Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

Ερμιόνης , από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και

Ανδρέου Γεωργίου , από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

β. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής (08-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Ελ.Βενιζέλου από Εγνατία έως Λ.Νίκης.

γ. Σάββατο (07-09-2019), από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.

Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της.

Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.


Από ώρα 14.00΄ του Σαββάτου (07-09-2019) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεών της ενώ στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Αναγνώστες