Έτρωγε μόνο junk food - Κατέληξε να τυφλωθεί


Σε μια πρωτοφανή για τα ιατρικά δεδομένα υπόθεση, ένα 17χρονο αγόρι που τρεφόταν επί ...τουλάχιστον επτά χρόνια με junk food οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, καθώς τυφλώθηκε και έχασε και την ακοή του.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το αγόρι από την ηλικία των 7 ετών σταμάτησε να τρώει φρούτα και λαχανικά, καθώς, όπως είπε η μητέρα του, δεν του άρεσε η υφή τους και η διατροφή του πήρε τον κατήφορο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, ο νεαρός τρεφόταν αποκλειστικά με τηγανητές πατάτες, τσιπς, αλλαντικά και λευκό ψωμί και παρουσίαζε χαρακτηριστικά υποσιτισμού.

Ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής του, το παιδί άρχισε να χάνει την ακοή του από τα 14 χρόνια του, ενώ η όρασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αποτέλεσμα να έχει μηδενική κοινωνική ζωή.

Οι γιατροί θεωρούν ότι ο νεαρός πάσχει από μια σπάνια διαταραχήγ η οποία προκαλεί στους πάσχοντες αποστροφή στην υφή ή μορφή πολλών τροφών ή αδυνατούν να φάνε τρόφιμα που δεν βρίσκονται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής για το νεαρό ήταν η κακή του διατροφή κατέστρεψε το οπτικό του νεύρο και πλέον η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη και ο 17χρονος είναι νομικά τυφλός.

Μάλιστα, οι γιατροί που τον φροντίζουν έχουν υποχρεωθεί να του δίνουν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής καθώς συνεχίζει να τρέφεται με τα ίδια τρόφιμα.

Αναγνώστες